Et şinitzel tarifi

Şinitzel ne etinden yapılır?

Şinitzel hazırlamak için en elverişli etler tavuk ve dana eti. Pane işlemi dilimlenmiş ya da filetosu çıkarılmış olan etin dövülerek inceltilmesinden sonra un, yumurta ve galeta ununa bulanmasıyla yapılıyor.

Et şinitzel hangi yağda kızartılır?

Etin galeta unu olmayan bir kısmı kalmasın. Bol miktarda sıvı yağda kızartın. Önemli olan sıvı yağın aşırı derecede kızgın olmaması yani dışı pişer et pişmeyebilir.

Et şinitzel yanına ne gider?

Merak etmeyin et çok inceldiğinde çabuk pişiyor. Yanında limon veya otlu tereyağı parçası ile ve tabi ki patates salatası ile servis edin.

Fırında et şinitzel nasıl yapılır?

Yumurta ve süt iyice çırpılır. Galeta unu, hindistan cevizi ve tuz karıştırılır. Tavuk parçaları önce yumurtaya batırılır sonra galeta unu karışımına bulanır ve tepsiye dizilir. Üzerlerine biraz sıvı yağ serpilir ve 40-45 dakika kızarana kadar pişirilir. (Yarı sürede dikkatli şekilde parçaları çevirin.)

Tavuk şinitzel hangi etten yapılır?

Fileto şeklinde dilimlendikten sonra inceltilen tavuk göğüs etleri sadece taze çekilmiş tuz ve karabiber ile çeşnilendiriliyor. Sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulandıktan sonra kızgın yağda kısa sürede kızartılıyor.

Şinitzel etin neresi?

Şnitzel veya şinitzel (Almanca: Wiener schnitzel), Avusturya mutfağından, gayet ince kesilmiş bir dilim dana, domuz veya tavuk etinin sırasıyla una, yumurta sarısına ve galeta ununa bandırılarak kızgın yağda kızartılmasıyla yapılan bir yemek türüdür.

Et şinitzel nasıl kızartılır?

Dana Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kızartma yağını iyice kızdırın.
  2. Un, galeta unu ve çırpılmış yumurtaları 3 kaseye ayarlayın.
  3. Unun içine tuz ve karabiberi ilave edin.
  4. İnceltilmiş antrikotları önce una daha sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
  5. Kızgın yağda iki yüzünü de iyice kızartın.

Powered By WordPress | FT Directory Listing