Yaprak sarması içinin hazırlanışı

Yaprak sarmanın iç harcı nasıl hazırlanır?

Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da koyup kavurmaya devam edin.

Yaprak sarmasının içine ne konur?

Domates rendesini de suyunu çekene kadar kavurduktan sonra pirinci, şekeri ve tuzu ilave edin. İçine bir çay bardağı ılık su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldığınızda içine kıydığınız dereotu, maydanoz ve naneyi ekleyin. Baharatları da ekleyip güzelce karıştırın ve ılınmaya bırakın.

Derin dondurucudan çıkan yaprak sarması nasıl pişirilir?

Yaprak sarmanızın buzları çözülünce, bir tencereye dizin. Tencerenizdeki sarmaların üstüne ılık su ekleyin. Ilık suyla beraber zeytinyağı da koyup pişirmeye geçin. Sarmayı pişirmeden evvel ılık su koymanız, güzel bir tat verecek ve pişme sırasında dağılmasına engel olacaktır.

Kıymalı yaprak sarması tarifi nasıl yapılır?

Sarmanın iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı rendeledikten sonra derin bir karıştırma kabına alın. Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinç ve orta yağlı kıymayı katın. İncecik kıydığınız maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.

Pişmeyen yaprak sarması nasıl pişer?

Yaprak sarma pişirirken içinin çiğ kalmaması için kaynama aşamasına gelene kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 40-50 dakika pişirmelisiniz. Yaprakları çok sıkı sardığınızda pirinçler çiğ kalabilir, hafif gevşek sarmalısınız.

Yaprak sarması pişerken kararmaması için ne yapılır?

Sarmalarınızın daha parlak görünmesini istiyorsanız, üstüne biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Limon dilimlerini eklemek de olmazsa olmazlar arasındadır. Tüm sarmaları dizdikten sonra üzerini kapamak için tekrar kullanmadığınız yapraklardan faydalanın. Bu yöntem, sarmaların kararma ihtimalini ortadan kaldırır.

Sarma içine sumak konur mu?

Sarmaya başlamadan önce de harcımıza nar ekşisi eklenir, iyice karıştırılır ve sarma işlemine geçilir. Sarmalar tencereye dik şekilde dizilir. Tencerenin üzerine kalan sumak suyu, biraz tuz, azıcık zeytinyağ ve severseniz sulandırılmış salça eklenir. Mümkün olduğunca sarmalar sumak suyunda pişmeli.

Powered By WordPress | FT Directory Listing